Categories: DiyetFit Yazılar

Aç Kalarak Zayıflanır mı?

Günümüzde hızlı bir tüketim çağı yaşıyoruz ve bunu hayatımızın her alanına maalesef ki yansıtıyoruz. Vücudumuza yarar sağlamaya çalışıp zayıflama eylemine başlarken bile hızlıca kilolar gitsin istiyor ve bunun için bedenimizi sonuna kadar zorluyoruz.

Olması gereken kalorinin altına düşüp, hatta gün içerisinde neredeyse aç yaşayarak kilo vermeye çalışanlar tüm bu anlatacaklarım sizler için. Şuan elinizde tuttuğunuz o saçma sapan sizi aç bırakan diyet listesini kenara koyun. Aç kalmadan zayıflamanın yolu bu sitede.

Gün içerisinde hepimiz hareketliyiz, evde de olsak, tatil de olsak çok yoğun spor da yapsak belirli bir enerji harcamamız var. Buna sebep olarak metabolizmanın çalışma hızı var. Bu da ne demek? 24 saatli derin uyku sırasında bile vücudunuz kendiliğinden enerji harcar. Çünkü dokuların onarılması, beynin depo işlerini sağlaması, kalbinizin pompalanması için vücudun enerji ihtiyacı vardır ve bu ihtiyaç kişiden kişiye değişse de en az 1300 kaloridir. 

Sizin gün içerisinde konuşarak, yemek yiyerek bile enerji harcadığınızı düşünürsek bu enerji ihtiyacının çok daha yüksek olması gerekir 🙂

O yüzden şuanki kilonuzu koruduğunuz veya kilo almaya devam ettiğiniz kaloriden biraz düşük kalorilerde kilo vermeye başlarsınız.

Kilo vermenin temelinde, diyet yaparak kilo vermenin en önemli noktası doğru beslenmektir. Doğru karbonhidrat türü ve miktarı gibi faktörler sizin zayıflamanızda temel noktadır.

Kilo vermek demek aslında vücutta istenmeyen yağlardan kurtulmaktır. Göbek çevresi yağlanması gibi ve bacakların incelmesi gibi… Bu yağlardan kurtulmak aç kalarak değil, doğru beslenerek mümkün.

1 kg yağ vermek için 14000 kaloriden mahrum kalmalısınız ki bu da 1-2 günde gerçekleşecek bir durum değil, diyet yaparken kendinize zaman tanıyın. Kolay kilo vermek ve bunu korumak için mutlaka bir profesyonelden yardım almalı ve doğru beslenerek, beslenme sistemini öğrenerek gerçekleştirmelisiniz. 

Doğru yardıma ulaşmak ve sağlıklı diyet yaparak kilo vermek için; Ankara Diyetisyen Sinem Akgün Diyet ve Beslenme Danışmanlığı Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

4 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

5 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

5 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

5 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago