Ülkemizde salgın halinde görülen rahatsızlıklardan bir tanesi de magnezyum eksikliği. Bu durumun ortaya çıkmamasında bir çok kişinin düzenli olarak kontrollerini yaptırmaması ve sağlıkla ilgili basit problemlerin genellikle ötelenmesinden kaynaklanıyor.
Magnezyum Eksikliğini Nasıl Anlarız?
- Uylukların ön taraflarında kırmızı noktalar ve ağrılar oluşur.
- Eğer bacağınızın ana kemiği olan dizlerinizde ağrı varsa magnezyum ve E vitamini eksikliği düşünülebilir.
- Üzerine bastırdığınız zaman alt bacak kemikleriniz ağrıyorsa kalsiyum ve magnezyum eksikliği düşünülebilir.
- Özellikle geceleri veya hareket halinde iken yaşadığınız kramp sorunları varsa muhtemelen magnezyum eksikliğine sahipsiniz.
- Doğru beslendiğiniz dönemlerde bile kabızlık sorunu yaşıyorsanız magnezyum eksikliği düşünülebilir.
- Eğer çok sık depresif hale dönebiliyor ve kendinizi sebebsiz yere hep mutsuz hissediyorsanız bu da magnezyum eksikliği belirtilerinden biridir.
- Adet öncesi çok ciddi kas ağrıları ve kramplar yaşıyorsanız magnezyum değerlerinizi mutlaka kontrol ettirmelisiniz.
Ancak tüm bu hastalıkları anlamak ve tedavi yöntemi uygulamak için mutlaka bir doktora gidip gerekli tahlilleri yaptırmanız gerekir. Vitamin-mineral destek kullanımı düşük kalorili beslenen bireylerde, çok yoğun egzersiz yapanlar da ve çok yoğun terleyenlerde daha fazla görünmektedir.
Ayaklarınızda çok fazla varis oluşuyorsa bunun da kaynağı ya kalp hastalıkları ya da yetersiz ve dengesiz beslenme kaynaklıdır. Çözüm yolu olarak doktora başvurup, sebebini öğrendikten sonra diyetisyen desteği ve yardımı ile uygun beslenmeli ve vitamin-mineral desteklerinden faydalanmalısınız.
MAGNEZYUM İÇEREN YİYECEKLER
Eğer beslenme düzeni değiştirirseniz sağlığınız da çeşitli iyileşmeler görebilirsiniz, bunun için diyetinize eklemeniz gereken yiyecekler;
Ispanak, muz, patates, kuru fasulye, bitter çikolata