Diyetisyenlerin muzu sevmediğini de kim söylemiş? Muz tüketmemiz gereken sağlıklı gıdaların başında geliyor. İçerdiği lifler, besin öğeleri ve antioksidanlar sebebiyle günlük hayatınızda ve zayıflama programlarında kullanabileceğiniz başlıca meyvelerden…

 

Ortalama büyüklükteki bir muz (100-110 gram) günlük potasyum ihtiyacınızın %9’unu; B6 vitamini ihtiyacınızın %33’ünü; C vitamini ihtiyacınızın %17’sini; manganez ihtiyacınızın %14’ünü ve magnezyum ihtiyacınızın %8’ini karşılar. Oldukça zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan muzun en kritik noktası tüketim miktarını doğru ayarlamak!

 

Muzu meyve olarak tüketmek artık trendy beslenme alışkanlıklarının dışına çıktı. İçerdiği karbonhidrat sebebi ve şekerli tadı sayesinde kahvaltılarımızın ve tatlılarımızın baş tacı olan muzla yapabileceğiniz, birkaç tarif sizin için listemde J

 

MUZ PANKEK

Herkes kahvaltıda veya tatlı niyetine pankek tüketmeye bayılır dimi?

En kolay tariflerden ve üstelik kalori bakımından oldukça düşük olduğu için yaptığınız miktarın hepsini siz yiyip bitirebilirsiniz.

1 adet olgun muz

1 adet yumurta

 

Blenderdan geçireceğiniz bu malzemelerle yarı sıvı kıvama sahip bir hamur elde etmiş oluyoruz, eğer “blenderim yok napacağım?” derseniz üzülmeye gerek yok çatalın ucuyla da muzları ezip, yumurtayı çırpabilirsiniz.

 

Ocak üzerinde biraz ısıttığınız teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ ekleyip, gezdirmek pankeklerin tavaya yapışmasına engel olacaktır. Yemek kaşığı ölçüsüyle tavaya ekleyip, pankeklerinizin her iki tarafını pişirmeye başlayın.

 

Hazırladığınız pankekler, muzun şekerli tadı sayesinde kahvaltıda veya ara öğünde tüketilebilir.

 

MUZLU YULAF

 

En kolay kahvaltılardan bir tanesi yulaflı olanlar, geceden hazırlayıp buzdolabında bekletme şansınız var, eğer çıtır seviyorum diyorsanız 5 dakika sürmeden hazırlayıp yeme şansınız var. Oldukça lifli olduğu için muzla mükemmel bir ikili olma şansı da var!

 

1 adet muz

1 avuç içi kuru meyve (doğranmış)

1 avuç içi çiğ badem (doğranmış)

1 çay kaşığı tarçın

İsterseniz 1-2 adet tatlandırıcı

1 avuç içi yulaf (dolu avuç içi)

 

Isıya dayanıklı kaba koyduğunuz yulafların üstünü geçmeyecek şekilde su ekleyip 180 dereceye ısıttığınız fırına veriyoruz. 10 dakika kadar suyunu çekmesini bekleyip, ardından diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Eğer isterseniz fırına vermeden su yerine süt ekleyip 1 gece buzdolabında bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

 

MUZ ÇUBUKLARI

 

Yaz mevsimi gelmişken en çok tüketmek istediğimiz yiyecek heralde dondurma olur!

Bu tarif oldukça basit ve diyet sırasında tüketseniz bile kaçamak sayılmaz, size söz J

 

Yarım doğradığınız muzları, dondurma çubuklarına batırın ve buzdolabının en soğuk köşelerine yollayın. O sırada benmari üsuluyle erittiğiniz bitter çikolatayı hazırlayın. Muzlar yeterince donunca çıkarıp, ılık sıcaklıktaki çikolataya batırın ve yarım saat kadar donması için tekrardan buzluğa koyun. Dondurma soğukluğuna ulaşınca ısırarak tüketebilirsiniz.

 

RENKLİ DONDURMA

Yazın dondurmalı tariflerine devam ediyoruz. Kıvamıyla tadıyla sizi tam anlamıyla kalbinizden vuracak.

İşte karşınızda gerçek dondurma!!! Tamam, pek gerçek sayılmaz ama deneyince tadına bayılacaksınız.

 

3 adet doğranmış olgun muz

1 çay bardağı doğranmış mango

1 çay bardağı doğranmış çilek

1 çay bardağı light veya laktozsuz süt

1 tatlı kaşığı bal

 

Meyveleri doğrayıp, buzluğa koyun, iyice donmasını sağladıktan sonra çıkarıp, blendera yerleştirin. Üzerine sütü ve balı ekleyip, gerekli kıvamı alana kadar çırpın, Eğer size yeterince donmuş gelmezse biraz daha eksi derecelerde bekletip tüketebilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

 

Daha fazla tarif için https://dytsinemakgun.com/category/yemek-tarifleri/ adresine tık tık…

Daha fazla diyet bilgisi almak için Ankara Diyetisyen Sinem AKGÜN ofisimize bekleriz.

Sinem Akgün

Diyetisyen Sinem Akgün Ankara Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunudur ve Ankara Diyetisyen hizmeti vermektedir.

Recent Posts

Ketojenik Diyet ile Zayıflamak Mümkün mü?

KETOJENİK DİYET NEDİR? Öncelikle ketojenik diyetin doğru tanımını yapmak gerekir. Düşük karbonhidrat, yüksek yağlı bir…

5 yıl ago

Şeker Bağımlısı Mısın?

Herkese yeni bir günden merhaba, Şeker ile ilgili bir çok sorun yaşıyor, bazen çok tüketiyor,…

6 yıl ago

Yorgunluğunuzun Nedeni Yedikleriniz mi?

Bir çok diyet danışanım bana, sağlıklı beslenmeye başlamadan önce kendilerini yorgun hissettiklerini, enerjilerinin düşük olduğunu…

6 yıl ago

Kışın Kilo Vermek Daha mı Zor?

Havalar soğumaya başlamışken, herkesin aklındaki en önemli problemlerden bir tanesine çözüm olmaya geldim. Konuşup, karar…

6 yıl ago

Glisemik İndeks mi Glisemik Yük mü?

Merhabalar, Belki de glisemik indeks ve glisemik yük kavramlarını ilk defa duyuyorsunuz. Ancak çok uzun…

6 yıl ago

Portakaldan Daha Çok C Vitamini İçeren 7 Yiyecek

Yaz biterken, herkes de grip sezonu da başladı. Bu grip sürecini daha kolay geçirmek için…

6 yıl ago